1 september 2006
4 personen
35 minuten

Ingrediënten

  • 400 gr stevige visfilets (blokjes 2cm)
  • 250 gr sint-jakobs vruchten
  • 200 gr kleine scampi, gepeld
  • 2 dikke plakken bacon of gerookte ham
  • 1 fijngesnipperde prei
  • 1 wortel in schijfjes
  • 1 dikke aardappel in blokjes
  • 1 takje bleekselder, fijngesnipperd
  • 40 gr bloem
  • 1 l visbouillon
  • 0.25 l room
  • 60 gr boter
  • 4 el gehakte peterselie
  • peper en zout

Bereiding

Stap 1
Snijd de bacon in reepjes.

Stap 2
Smelt in een pannetje de helft van de boter. Voeg er de baconreepjes aan toe en laat ze 5 minuten bakken. Schep ze uit de pan en zet ze even aan de kant.

Stap 3
Doe de rest van de boter in het pannetje en voeg er de prei, wortel, selderij en aardappelblokjes aan toe. Roerbak 5 minuten op een niet te hoog vuur tot de groenten zacht zijn en een goudblond kleurtje hebben.

Stap 4
Strooi er de bloem overheen en roer gedurende 1 minuut goed om. Schenk er de visbouillon bij en breng al roerend aan de kook. Laat 5 minuten doorkoken en blijf intussen goed roeren. Zet het vuur lager en laat de soep nog 5 minuten zacht koken in een open pan.

Stap 5
Schep de visblokjes in de soep en laat ze 5 minuten koken. Roer af en toe voorzichtig om.

Stap 6
Doe er de sint-Jakobs vruchten, de scampi, de room, de baconreepjes en de helft van de peterselie bij.

Stap 7
Laat nog 5 minuten sudderen tegen de kook aan. Kruid naar smaak met peper en zout. Werk af met fijngehakte peterselie.

Stap 8
Dien op met stokbroodjes, ciabatta, warme toast.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Pompoen-soep

    4

    55 minuten

  • Kerrie kokos soep

    4

    45 minuten

  • Soto ayam

    4

    120 minuten

  • Tomaten crème soep van Esnie

    6

    90 minuten