15 juni 2005
4 personen
150 minuten

Ingrediënten

  • 1.5 kg stoofvlees vb. runderkarbonade
  • 2 grote uien
  • boter
  • bloem
  • zout en peper
  • 1 teen knoflook
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 takje verse tijm
  • 75 cl bruin abdijbier
  • 1 snede boerenbrood
  • 2 el zachte mosterd
  • bakje champignons

Variatietips

  1. Geef de saus een zoete toets en vervang het sneetje brood door twee sneetjes peperkoek.

Bereiding

Stap 1
Pel de uien en snij ze in ringen. Bak ze mooi gekarameliseerd bruin en haal ze uit de pan.

Stap 2
Snij het vlees in blokjes en bak ze mooi goudbruin in dezelfde pan. Kruid met peper, zout en bestrooi met wat bloem.

Stap 3
Doe er geperste look, de tijm en de laurier bij en overgiet het geheel met het bier.

Stap 4
Besmeer het sneetje brood met mosterd en leg bij de ingrediënten (het zal gebruikt worden om de saus te binden). Breng het geheel langzaam aan de kook, zet het deksel op de pan en laat het 2 uren sudderen op een zacht vuur.

Stap 5
Ondertussen roert u het af en toe om. Op het einde van de bereiding moet het bier voor de helft ingekookt zijn en het brood volledig opgeslorpt.

Stap 6
Doe er de in schijfjes gesneden champignons bij en laat nog even verder garen, voeg er eventueel nog kruiden aan toe.

Stap 7
Dien het gerecht onmiddellijk op maar weet dat het, net als alle stoofgerechten, opgewarmd nog beter smaakt!

Variatietips

  1. Geef de saus een zoete toets en vervang het sneetje brood door twee sneetjes peperkoek.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten