• 26 februari 2006
  • 4 personen
  • 55 minuten

Ingrediënten

  • 0.5 witte kool
  • 2 fijngehakte uien
  • 4 dikke gepelde vleestomaten
  • 500 gr gemengd gehakt
  • 1 el kerriepoeder
  • 0.5 el sambal oulek
  • 1 el tomatenketchup
  • 2 verkruimelde groentenbouillonblokjes
  • 2 klontjes suiker
  • 1 el bakboter
  • zout
  • peper
  • 1 pakje gezeefde tomatenpulp

Bereiding


Stap 1
Fruit het gehakt rul in wat boter, voeg er de fijngesneden ui, de fijngeschaafde witte kool, de gepelde en in stukken gesneden vleestomaten aan toe. Breng op smaak met de kerriepoeder,de sambal, de ketchup, de verkruimelde bouillonblokjes en de klontjes suiker. Dek het stoofpotje af en laat 30 a 40 minuten zachtjes pruttelen, voeg zo nu en dan wat van de gezeefde tomatenpulp toe dat houd het geheel smeuig en roer zo nu en dan eens goed om.Kruid bij met peper en zout. Maak een zelfgemaakte aardappelpuree klaar en leg onderaan de groenten- vleesmengeling in de ovenschotel, de aardappelpuree komt er bovenop, bestrooi met gemalen kaas en paneermeel en gratineer onder de grill.

‹ Terug