14 juni 2010
10 personen
25 minuten

Ingrediënten

  • 20 stuks kleine tomaatjes
  • 500 gr gehakt
  • 5 tenen knoflook
  • ui
  • 2 kopje ongekookte rijst
  • zwarte peper
  • zout
  • basilicum of marjolein
  • olijfolie
  • paprikapoeder

Bereiding

Stap 1
Kook de rijst gaar.

Stap 2
Snijd van alle tomaatjes het topje eraf en maak de tomaatjes met een lepeltje helemaal leeg. De inhoud van de tomaatjes kan je weg doen.

Stap 3
Rul de gehakt in een pannetje met de fijn gesneden teentjes knoflook, de papriakpoeder, flink veel zwarte peper, een beetje zout.

Stap 4
Zodra de gehakt klaar is de grof gesneden basilicum of marjolein en de gekookte rijst er door heen scheppen.

Stap 5
Vul de tomaatjes met het mengsel en zet ze 10 tot 15 minuutjes in de oven.

Stap 6
Maak ondertussen van mayonaise en een beetje paprikapoeder en zwarte peper een "oranjesausje".

Stap 7
Haal de WK-maatjes uit de oven en zet op elk WK-maatje een toefje oranje saus!

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Crab cakes

    5

    25 minuten

  • Sneeuwbalsnoepjes (oud & nieuw)

    6

    35 minuten

  • Atjar met komkommer en peen

    4

    30 minuten

  • Chocolade aardbeien

    10

    75 minuten