23 juni 2005
6 personen
180 minuten

Ingrediënten

  • 350 gr wortelen, geschrapt en geraspt
  • 300 gr zelfrijzend bakmeel
  • 200 gr suiker
  • 175 gr boter
  • 3 eieren
  • 1 tl kaneelpoeder
  • snufje zout

Variatietips

  1. Met bruine basterdsuiker bereiden.
  2. Gemalen noten door het beslag mengen, zoals amandelnoten.

Bereiding

Stap 1
Cakevorm (inh. 1 l) invetten. Oven voorverwarmen op 160c. Boter, suiker en met mixer licht schuimig kloppen.

Stap 2
1 ei erboven breken en erdoor kloppen. Rest van eieren 1 voor 1 op dezelfde manier toevoegen.

Stap 3
Bakmeel, kaneel en zout voorzichtig erdoor roeren.

Stap 4
Worteltjes erdoor scheppen en voorzichtig in de cakevorm doen. In midden van oven cake circa 1,5 uur gaar en goudbruin bakken.

Stap 5
Uit oven circa 10 minuten laten afkoelen. Cake uit vorm nemen en verder laten afkoelen.

Variatietips

  1. Met bruine basterdsuiker bereiden.
  2. Gemalen noten door het beslag mengen, zoals amandelnoten.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten