Ingrediënten

  • 350 gr wortelen, geschrapt en geraspt
  • 300 gr zelfrijzend bakmeel
  • 200 gr suiker
  • 175 gr boter
  • 3 eieren
  • 1 tl kaneelpoeder
  • snufje zout

Bereiding


Stap 1
Cakevorm (inh. 1 l) invetten. Oven voorverwarmen op 160c. Boter, suiker en met mixer licht schuimig kloppen.

Stap 2
1 ei erboven breken en erdoor kloppen. Rest van eieren 1 voor 1 op dezelfde manier toevoegen.

Stap 3
Bakmeel, kaneel en zout voorzichtig erdoor roeren.

Stap 4
Worteltjes erdoor scheppen en voorzichtig in de cakevorm doen. In midden van oven cake circa 1,5 uur gaar en goudbruin bakken.

Stap 5
Uit oven circa 10 minuten laten afkoelen. Cake uit vorm nemen en verder laten afkoelen.

Variatietips

  1. Met bruine basterdsuiker bereiden.
  2. Gemalen noten door het beslag mengen, zoals amandelnoten.
‹ Terug