‹ recepten

Zeebaars op eigenwijze Japanse wijze

  • 28 september 2015
  • 10 minuten

Ingredi├źnten (2 personen)

  • 120 gr zeebaarsfilet
  • 2 tl citroenpeper
  • scheutje sojasaus (kikoman)
  • 1 teen knoflook
  • 2 bosuitjes
  • scheutje water
  • scheutje olijfolie
  • 1 el boter

Bereiden Stap voor stap koken

Stap 1

Stap 1
Verhit een scheutje olie in de pan en leg 2 stukken zeebaars op de huid in de pan samen de de fijngesneden knofllook en ongeveer 3 minuutjes.

Stap 2

Stap 2
Bestrooi ondertussen de zeebaars met de citroenpeper.

Stap 3

Stap 3
Doe de el boter in de pan en draai de zeebaarsfliet om, bak ongeveer 3 minuutjes.

Stap 4

Stap 4
Draai de zeebaars weer op de huid, voeg de gesneden bosuitjes toe en schenk een een scheutje water over de zeebaars, schud de pan een beetje heen en weer.

Stap 5

Stap 5
Voeg vervolgens een scheutje sojasaus over de zeebaars en schud de pan een beetje heen en weer.

Stap 6

Stap 6
Leg de zeebaars op de bordjes, schenk een beetje van de 'saus' over de zeebaars en leg de uitjes er over heen.

Variatietips

  • Gebruik ook een scheutje sake tijdens het bakken.