28 september 2015
2 personen
10 minuten

Ingrediënten

  • 120 gr zeebaarsfilet
  • 2 tl citroenpeper
  • scheutje sojasaus (kikoman)
  • 1 teen knoflook
  • 2 bosuitjes
  • scheutje water
  • scheutje olijfolie
  • 1 el boter

Variatietips

  1. Gebruik ook een scheutje sake tijdens het bakken.

Bereiding

Stap 1
Verhit een scheutje olie in de pan en leg 2 stukken zeebaars op de huid in de pan samen de de fijngesneden knofllook en ongeveer 3 minuutjes.

Stap 2
Bestrooi ondertussen de zeebaars met de citroenpeper.

Stap 3
Doe de el boter in de pan en draai de zeebaarsfliet om, bak ongeveer 3 minuutjes.

Stap 4
Draai de zeebaars weer op de huid, voeg de gesneden bosuitjes toe en schenk een een scheutje water over de zeebaars, schud de pan een beetje heen en weer.

Stap 5
Voeg vervolgens een scheutje sojasaus over de zeebaars en schud de pan een beetje heen en weer.

Stap 6
Leg de zeebaars op de bordjes, schenk een beetje van de 'saus' over de zeebaars en leg de uitjes er over heen.

Variatietips

  1. Gebruik ook een scheutje sake tijdens het bakken.
Terug

Heb je foto's van dit recept? Stuur ze naar info@kookjijook.nl 😊

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!