14 juni 2005
4 personen
10 minuten

Ingrediënten

  • blok kaas naar keuze voor 4 personen
  • vlees 4 pers (kip of worst, spek, salami
  • 0.5 krop ijsbergsla
  • 1 klein kropje rode sla
  • 2 rode paprika's
  • 1 kleine komkommer
  • 2 dl crème fraiche
  • 125 ml slagroom
  • 1 el citroensap
  • zout
  • peper
  • snufje suiker
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 wit of bruin boerenbrood

Variatietips

  1. Snel klaar: saus of vinigraitte uit een potje.
  2. Varieer in groenten en vlees.
  3. Zoete vulling: chocopasta, fruitsalade, honing.

Bereiding

Stap 1
Snijd de kaas en het vlees in blokjes of smalle reepjes. maak de sla schoon, snijd de ijsbergsla in reepjes en scheur de rode sla in stukjes. maak de paprika's en komkommer schoon en snijd ze in blokjes. schep de groenten, sla, vlees en kaasblokjes door elkaar in een slakom.

Stap 2
Klop de crème fraiche, de slagroom en het citroensap door elkaar. voeg naar smaak zout, peper en een snufje suiker toe en meng de paprikapoeder erdoor. schep het sausje door de salade.

Stap 3
uit bovenkant van brood "deksel" snijden en brood uithollen. brood vullen met salade. deksel erop zetten en brood in punten gesneden serveren.

Variatietips

  1. Snel klaar: saus of vinigraitte uit een potje.
  2. Varieer in groenten en vlees.
  3. Zoete vulling: chocopasta, fruitsalade, honing.
Terug

Heb je foto's van dit recept? Stuur ze naar info@kookjijook.nl 😊

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!