• 1 januari 2009
  • 4 personen
  • 40 minuten

Ingrediënten

  • 500 gr (wijn)zuurkool
  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 2 tl djinten
  • 1 ui
  • boter
  • 125 ml kippenboullion van een blokje

Bereiding


Stap 1
Kook de aardappelen en maak er een puree van.

Stap 2
Verhit in een pan wat boter en bak hierin de gesnipperde ui.

Stap 3
Doe de djinten erbij en roer even door.

Stap 4
Nu de zuurkool en de boullionerbij en aan de kook brengen.

Stap 5
Ongeveer half uurtje laten stoven, op een laag vuurtje.

Stap 6
Als de zuurkool lekker zacht is roer je hem met het kookvocht door de puree.

Variatietips

  1. Lekker met rookworst.
  2. Stoof een stukje zuurkoolspek mee.
‹ Terug