12 juli 2011
6 personen
30 minuten

Ingrediënten

  • 7 aardappelen
  • 1 ei
  • peper
  • zout
  • melk
  • olijfolie ( boter mag ook)
  • 3 el bloem

Variatietips

  1. Serveer bijvoorbeeld met salade en vlees of vis.
  2. Ook lekker als voorgerecht en daarna pasta pesto.

Bereiding

Stap 1
Klop een ei in een kom en voeg een scheut melk bij de ei en roer door.

Stap 2
Schil de aardappels en rasp ze en doe de geraspte aardappels vervolgens in de kom bij het ei en melk mengsel.

Stap 3
Voeg de bloem , peper en zout er bij en meng het mengsel goed.

Stap 4
Zet de pan op het middelmatig vuur met de olijfolie of boter en schep dan met een lepel een hoopje aardappelmengsel in de pan en druk het met een spatel plat. Herhaal het vervolgens tot de pan vol is, houd wel ruimte zodat de koekjes makkelijk te bakken en te draaien zijn.

Stap 5
Als het aardappelkoekje bruin is dan het koekje omdraaien en de andere zijde bakken.

Stap 6
Als de koekjes klaar zijn laat ze dan even uit lekken op een keuken papiertje want ze kunnen nog we vet zijn.

Variatietips

  1. Serveer bijvoorbeeld met salade en vlees of vis.
  2. Ook lekker als voorgerecht en daarna pasta pesto.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten