16 mei 2005
4 personen
20 minuten

Ingrediënten

  • 3 grote uien
  • 1 tl ketoembar
  • 1 tl sambal oelek
  • 2 teen knoflook
  • 1 takje sereh
  • stuk santen (kwart)
  • blad tomatenpuree
  • snufje zout / peper
  • nootmuskaat
  • 1 salam
  • 1 daon poeroet
  • 1 stuk trassie (klein)

Variatietips

  1. Hoe meer sambal hoe lekkerder het sausje is.
  2. Het lekkerst is met witte rijst en toemisboontjes.
  3. Het kleine blikje tomatenpuree kan vervangen wprden door 1-3 gesneden tomaten.

Bereiding

Stap 1
Snijdt een kip in stukken en wrijf de stukken in met een mengsel van zout peper, nootmuskaat.

Stap 2
Fruit in wat olie wat trassi , 3 grote uien, 2 teentjes knoflook wat sereh, 1 theel. ketoembar, 1 theel. sambal.

Stap 3
Voeg de stukken kip toe en als de kip bruin is voeg dan � santen toe plus een klein blikje tomaten puree (of 2 a 3 gesneden tomaten).

Stap 4
Goed roeren en op klein vuur nog een half uurtje laten sudderen.

Variatietips

  1. Hoe meer sambal hoe lekkerder het sausje is.
  2. Het lekkerst is met witte rijst en toemisboontjes.
  3. Het kleine blikje tomatenpuree kan vervangen wprden door 1-3 gesneden tomaten.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Empal van rundvlees

    4

    90 minuten

  • Soto ayam

    4

    120 minuten

  • Oma’s loempia

    4

    90 minuten

  • Tempeh saté voor op de barbecue

    4

    30 minuten