9 juni 2005
4 personen
35 minuten

Ingrediënten

  • 500 gr varkensvlees
  • 1 grote ui
  • 2 takjes peterselie
  • halve peterselie
  • scheutje ketjap manis
  • zout
  • 0.5 tl ve-tsin
  • 3 el olie
  • doosje bami (550 gram)
  • 2 prei
  • 1 kleine spitskool
  • vleesbouillonblokje
  • taugé

Bereiding

Stap 1
Bami 1½ pak koken tot het loslaat en zacht is, dan afgieten in een vergiet en met wat (sla)olie inwrijven zodat het niet gaat plakken.

Stap 2
In een wok of wadjang, olie verhitten. Ondertussen de uien snipperen en met 2 teentjes knoflook in een toemboek oeleken en vervolgens in de hete olie fruiten.

Stap 3
Als de uien wat gebruind zijn, het vlees toevoegen en dit ook bruin laten worden.

Stap 4
Gesneden prei en selderij er bij doen en omroeren.

Stap 5
Ve-tsin toevoegen en wat zout en op smaak brengen met ketjap.

Stap 6
Als laatste de bami mee roeren totdat het warm is.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Bami soep

    6

    60 minuten

  • Soto ayam

    4

    120 minuten

  • Sambal goreng tempeh en tahoe van mams

    2

    20 minuten

  • Maagjes

    4

    90 minuten