20 april 2005
4 personen
90 minuten

Ingrediënten

  • 750 gr rundvlees
  • 2 uien
  • 2 paprika's
  • 1 blikje tomatenpuree
  • zout en peper
  • ketjap manis
  • 2 kruidnagels
  • 0.5 tl nootmuskaat
  • santen
  • 2 el paprikapoeder

Variatietips

  1. Je kan dit serveren met rijst.

Bereiding

Stap 1
Beetje olie in een kom doen, hierin de zout, peper, klein beetje ketjap manis en paprikapoeder mengen.

Stap 2
Het vlees in stukjes snijden en door de marinade heen roeren en minimaal 15 minuutjes in laten trekken.

Stap 3
Vervolgens de uien en paprika´s snijden en de uien in een pan bakken tot ze klein beetje bruin zijn.

Stap 4
Vervolgens de paprika´s mee bakken en als laatste het vlees toevoegen en snel bruin bakken.

Stap 5
Beetje water erbij, scheutje ketjap manis, tomatenpuree, kruidnagels, de nootmuskaat en klein stukje santen, dit een uurtje zachtjes laten sudderen.

Variatietips

  1. Je kan dit serveren met rijst.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Oppor
  • Ayam Roedjak

    4

    20 minuten

  • Mams pisang goreng (gebakken banaan)

    4

    30 minuten

  • Pasteitjes op mijn Indonesische manier 18 stuks

    18

    3 uur