Ingrediënten

  • 4 bakbananen
  • 2 el citroensap
  • 1 ei
  • 65 gr bloem
  • mespunt zout
  • 50 ml bier
  • 4 el bruine suiker
  • olie om in te frituren

Bereiding


Stap 1
Laat de olie heet worden, maar let op er mag geen rook vanaf komen. De bakbananen overlangs en overdwars snijden en besprenkelen met citroensap.

Stap 2
Klop ondertussen de eieren los en maak er samen met de bloem, zout en het bier een dik vloeibaar beslag van.

Stap 3
Bestrooi de bananen met suiker en haal de stukken banaan vervolgens door het beslag. Laat het overtollige beslag boven de kom afdruipen en bak de stukken banaan in de pan met olie. De gebakken banaan moet door een door warm zijn en mooi goudbruin van kleur. Even uitlekken op stukje keukenrol en poedersuiker over de gebakken bananen heen.

Variatietips

  1. Ook lekker met pittige sambalsausje.
‹ Terug