5 december 2009
8 personen
10 minuten

Ingrediënten

  • 1 pot pindakaas
  • flinke scheuten gembersiroop
  • 1 el sambal
  • flinke scheut zoete ketjap
  • 1 schijf goeloe djawa
  • halve pot pindakaas gevuld met melk
  • halve pot pindakaas gevuld water

Variatietips

  1. Je kan ook pindasaus met nootjes gebruiken i.p.v. gewone pindakaas.
  2. Goeloe djawa vervangen door (basterd) suiker.
  3. Kan ook alleen water of alleen melk gebruiken.

Bereiding

Stap 1
Doe de pot pindakaas in een pannetje. Voeg alle ingrediënten toe en roer goed door.

Stap 2
Voeg een flinke scheut water toe (begin met een kopje) en melk (begin ook met een kopje). Blijven roeren tot het één massa is geworden.

Stap 3
Indien de saus nog te dik is, water en/of melk toevoegen tot de gewenste dikte is bereikt. Ik doe meestal na dat ene kopje water, alleen nog melk toevoegen tot de gewenste dikte is bereikt. Maar dat is wat je zelf wilt.

Variatietips

  1. Je kan ook pindasaus met nootjes gebruiken i.p.v. gewone pindakaas.
  2. Goeloe djawa vervangen door (basterd) suiker.
  3. Kan ook alleen water of alleen melk gebruiken.
Terug

Heb je foto's van dit recept? Stuur ze naar info@kookjijook.nl 😊

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!