Ingrediënten

  • 6 eieren, gekookt en geschild
  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • 3 tenen knoflook, fijngesneden
  • witte peper
  • beetje zout
  • stuk loas, 2 cm in blokjes gesneden
  • 2 salam bladen
  • 1 tl trassi
  • 2 tl sambal oelek
  • 0.25 blok santen
  • beetje olie

Bereiding


Stap 1
De olie in de pan verhitten de knoflook, ui en witte peper bakken in de pan.

Stap 2
Klein beetje zout, stuk laos, 2 salambladen, trassi en de sambal oelek er door heen roeren, zodra de uien gaar zijn er een beetje water bij doen en indikken met santen. De gekookte eieren door midden snijden en op elk ei een toefje van de massa uit de pan doen en de sambal telor is klaar om te serveren.

Variatietips

  1. Lekker als bijgerecht bij een Indonesische gerecht of als snack.
‹ Terug