Ingrediënten

  • 500 gr tempehblok
  • 2 rode paprika's
  • 3 uien
  • 300 gr courgette
  • 300 gr champignons
  • 2 tenen knoflook
  • olijf of zonnebloemolie

Bereiding


Stap 1
Snij alle ingrediënten in gelijke stukken (behalve de knoflook).

Stap 2
Verdeel alle ingrediënten over ongeveer 10 satéstokjes.

Stap 3
De knoflook fijnpersen en door een beetje olie roeren. het knoflookolie mengsel met een kwastje over de saté smeren.

Stap 4
Op de bbq en heel snel klaar door om en om te bakken.

Stap 5
De tempeh kan gemarineerd worden in wat sojasaus en citroensap en om het wat pittiger te maken nog wat sambal;

Variatietips

  1. Ook op de grillpan kan je dit makkelijk maken in de koudere maanden zonder de bbq. Dan kan je er ook voor kiezen de fijngesneden/perste knoflook op de grill te leggen en de saté er op te bakken, dan neemt het ook een beetje knoflooksmaak aan.
‹ Terug