18 september 2005
4 personen
30 minuten

Ingrediënten

  • 500 gr tempehblok
  • 2 rode paprika's
  • 3 uien
  • 300 gr courgette
  • 300 gr champignons
  • 2 tenen knoflook
  • olijf of zonnebloemolie

Variatietips

  1. Ook op de grillpan kan je dit makkelijk maken in de koudere maanden zonder de bbq. Dan kan je er ook voor kiezen de fijngesneden/perste knoflook op de grill te leggen en de saté er op te bakken, dan neemt het ook een beetje knoflooksmaak aan.

Bereiding

Stap 1
Snij alle ingrediënten in gelijke stukken (behalve de knoflook).

Stap 2
Verdeel alle ingrediënten over ongeveer 10 satéstokjes.

Stap 3
De knoflook fijnpersen en door een beetje olie roeren. het knoflookolie mengsel met een kwastje over de saté smeren.

Stap 4
Op de bbq en heel snel klaar door om en om te bakken.

Stap 5
De tempeh kan gemarineerd worden in wat sojasaus en citroensap en om het wat pittiger te maken nog wat sambal;

Variatietips

  1. Ook op de grillpan kan je dit makkelijk maken in de koudere maanden zonder de bbq. Dan kan je er ook voor kiezen de fijngesneden/perste knoflook op de grill te leggen en de saté er op te bakken, dan neemt het ook een beetje knoflooksmaak aan.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten